Så tröttsamt….

Diskussionen om trängselavgifterna i Stockholm fortsätter. Varför är det så svårt? Stockholmarna har röstat ja. Det är de som får stå ut med trafikens nackdelar. Och det är de som enligt beslut skulle folkomrösta om frågan. Punkt.

Att sen 14 av 25 kranskommuner bestämmer sig för att ordna missnöjes-jipporöstning är en annan sak. Även om Mats Odell, kd, som varit kommunikationsminister i förra borgerliga regeringen, säger i City: ”Domen måste falla tung över socialdemokraterna i de kommuner som har förvägrat sina invånare att rösta i frågan”. Vilket jag tycker är en konstig synpunkt, det var ju bara Stockholm som egentligen skulle rösta.

Jag har ganska svårt att förstå varför kommunerna runt Stockholm skulle rösta om detta. Tycker man då också kommunerna runt om kring våra storstäder skall rösta om hur höga parkeringsavgifter man skall ta ut också? Jag kan inte se skillnaden.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.