Hållbar handel och grekiska monologer

I går var jag och pratade på ett seminarium om externhandel i Malmö. Trivector och HUI (Handelns Utredningsinstitut) har ett gemensamt uppdrag för Länsstyrelsen i Skåne att ta fram en modell för hur externetableringar bör konsekvensbeskrivas etc. Det var intressant att se att det finns en begynnande förståelse för att externhandeln genererar mycket transporter och att dessa transporter genererar stora koldioxidutsläpp. För min egen del tror jag inte att denna typ av handel har en framtid i ett hållbart transportsystem.

Efteråt blev jag intervjuad av Sydnytt. Den som är intresserad av en kort sammanfattning av vad som sades kan gå in på SVT:s webb och kolla på sändningen från 14 nov 19.10. Den ligger kvar några dagar.

Åkte vidare till Graz i Österrike för att starta upp ett nytt EU-projekt kring Mobility Management, dvs hur man påverkar resan innan den börjat. Har suttit i intensiva uppstartsdiskussioner idag. Blandannat med greker som håller långa monologer för att säga det som vi nordbor säger på 3 meningar. En av dem påpekade också att grekerna uppfunnit ordet monolog.

Dags att sova för att vara på hugget när greken börjar i morgon…

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.