Bra musiker blir aldrig omoderna

Jag gillar musik, och bra musiker. Idag är det så stor del av den nya musiken man hör som är producerad med datorer och som det känns utan riktiga musiker. Visst, det finns undantag, i Sverige t ex Marit Bergman och Salem al Fakir, som känns ärliga och musikaliska. Och förra lördagen var jag på jazz-brunch på Mejeriet här i Lund och såg min favorit jazz-pianist Anders Widmark – fullkomligt lysande.

För några veckor sedan satt min son och jag och kollade på en musik-dvd som han köpt. Det var ”Concert for Bangla Desh” med bland andra George Harrison, Eric Clapton, Bob Dylan etc. I konserten medverkar också Billy Preston på orgel. Jag har tidigare skrivit om Preston som avled i juni 2006. Han blev bland mycket annat känd för att ha medverkat på flera av Beatles låtar – och när gruppen började falla samman kallades Preston in för att gjuta olja på vågorna, och det finns bandupptagningar där man på allvar diskuterade att han skulle bli den 5:te beatlen.

Preston gör en underbar låt själv på Bangla Desh-konserten. Det är hans egen gospel-soul ”That’s the way god planned it”. Både jag och sonen blev förtjusta i låten. Jag försökte köpa den på ITunes – men där fanns den inte. Efter lite sökande hittade jag plattan med låten. Plattan är från 1969, men gavs ut på CD 1991. Den har låttiteln som albumtitel.

Jag inhandlade den på CDON – och den kom i fredags. Kolla in videon från konserten och njut – speciellt av Prestons underbart utflippade dans!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.