Köer, melodifestival och hotellstrul

Jodå, det var köer över Alperna. När stora delar av Europa samtidigt skall åka till Alperna, och de katolska länderna samma vecka firar Fasching – nån sorts motsvarighet till karneval.- så blir det kö. Vi valde att köra en mindre väg över Garmisch Partenkirchen – eftersom navigatorns trafikvarningar sagt att det var totalt stopp över sen stora vägen via Kufstein.

Vi var dock framme i hygglig tid, så att vi stod i backen 14.00. Två timmars skidåkning var lagom uppmjukning första dagen.

På kvällen fick vi rapporter från dottern hemma i Lund om Melodifestivalen. Måns Zelmerlöv – som var gymnasiekompis med Caroline – hade skickat ett sms till alla vänner och bekanta, med en ödmjuk uppmaning typ att ”om ni inte har nåt bättre för er så kan ni vill titta och rösta”, och undertecknat med ”en mycket nervös MP” (han heter egentligen Måns Petter nämligen), men det låter väl inte så artistiskt korrekt….

Och det gick tydligen vägen. – kul för Måns. Jag har dock inte hört låten. Nån riktig chans i finalen har han nog inte – det blir säkert The Ark som tar hem det hela. En helt ok glamrock-rökare.

Har ni tänkt på vilket intressant startfält det blivit hittills? Först två nästan föredettingar, Tommy Nilsson och Anna Book, sen The Ark och en lärarinna som lyckas vinna omgången utan att träffa en ren ton, sen två unga ”idoler”, Måns och Sebastian, För en gångs skull kan det ju bli en sevärd final. I alla fall känns det hela ju ganska uppdaterat jämfört med Melodifestivalen för några år sedan.

Idag har det varit strålande sol hela dan precis som igår. Jag föll en gång när jag väjde för ett jehu. Vred knät så att det värker ordentligt, undrar om jag kan åka i morgon?

Vårt ressällskap är utspritt på tre olika ganska små hotell eftersom vi var sent ute med bokningen. Alla tre hotellen är frukosthotell. I kväll när vi varit ute och ätit tänkte vi man kunna sitta en stund på vårt rum och prata. Hotellägaren blev vansinnig. Det var absolut förbjudet, att ha gäster som inte bodde på hotellet. Och hur skulle det se ut om vi var 9 på vårt tre-personers-rum? Han har nog rätt formellt – men stämningen blev inte god eftersom hustrun blev ganska arg, och gjorde en ganska oförarglig gest av typen – ”men sluta nu”. Han hotade med att kasta ut oss (familjen alltså) om hon gjorde det igen.

Det visade sig att hotellägarens lägenhet ligger väg i vägg med vårt rum. Och det finns ganska många skyltar med saker man inte får göra. Så skall ni till Ischgl – boka absolut inte inte in er på Chasa Valetta!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.