Är det tillåtet att ändra sig?

En ovanligt magsur man vid namn Boris Benulic skriver i en krönika i Metro att Al Gore inte är intresserad av miljön. Han exemplifierar med en mängd obekräftade påståenden. Jag gillar att även hjältar och helgonliknande individer granskas – men det skall ske på ett sjysst sätt. Flera bloggare har plockat upp och desauvoerat Benulics påståenden.

Al Gore har betytt otroligt mycket att få upp klimat- och miljöfrågan på bordet. Och vilka skäl denne Boris Benulic än har till sina utfall, så kan i alla fall jag stå ut med att Al Gore bor i stora hus. Hus som försörjs med förnyelsebar energi – enligt Gore själv. Hans insats som insiktshöjare för miljön är oskattbar.

Och även om man har gjort dumheter tidigare i sitt liv så diskvalificerar det väl inte för att göra goda saker sen? Gore har själv sagt att han vaknade sent. När vaknar Benulic?

Jag har hela tiden tyckt att när tidigare okänsliga, konservativa perosner som Gore och Schwarzenegger vaknar och börjar prata om miljö så blir det betydligt mera värt än när klassiska miljömänniskor säger samma sak.

Benulic har nog ont i magen.

Läs bloggen Banal – och kolla även kommentarerna som Benulic gett.

(Det tog bara fem minuter efter att jag publicerat inlägget så svarade Benulic och var arg för att jag kallade hans påståenden lögnaktiga. Så nu är det borttaget. Obekräftade är nog ok.)

Länk:
Metrokolumnen
Banals granskning av Benulics påståenden

3 kommentarer
 1. Boris Benulic
  Boris Benulic says:

  Något fräckt att påstå attmina uttalanden är lögnaktiga. har du tagit del av den ordentliga dokunmetationen jag redovisar? hur kan du då prata om lögnaktiga påståenden.
  En ursäkt vore på sin plats, och också att du läser på – inte litet mer – utan mycket mer.
  Boris Benulic

  Svara
 2. David
  David says:

  Hej!

  Jag hörde nyligen ett föredrag av dig på Lunds universitet och jag frågade om dina tankar om de kalkylvärden som trafikverken använder vid samhällsekonomiska bedömningar. Jag har nu skrivit ett inlägg om detta på en blogg jag har tillsammans med några andra. Vi är fortfarande i inledningsfasen. Vårt mål är att informera och diskutera om trafik- och samhällsplanering. Vi är dock endast amatörer, dvs studenter. LÄNK

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.