Kullar och blå män

Idag var vädret rena sommaren så parkerna har varit fulla av folk. Hyde Park kryllade av människor som lekte, solade eller bara strosade omkring.

Vi kollade in den nya Renoir-utställningen på National Gallery, jag gillar impressionisterna. Mina favoriter är Monet, Manet, Renoir, Turner, Degas och Whistler. Men här handlade det alltså om Renoir, och hans utveckling. Efter det trixade vi oss förbi de stängda delarna av tunnelbanenätet (Londons tunnelbana är nästan som Internet – även om några delar ligger nere så går de att ta sig fram…) och åkte till marknaden i Camden. Trångt och trevligt och god mat fick vi på en av restaurangerna vid kanalen.

Därefter gick vi till ett ställe jag inte kände till tidigare. Rom har sina kullar, och San Fransisco likaså. Men jag visste inte att även London hade en. Primrose Hill är en ganska rejäl kulle norr om Regents Park. Dottern som bott ett halvår i London visade vägen dit på trevliga gator som sägs vara kändistäta (vi såg ingen..).

På kvällen såg vi en fantastisk show med Blue Man Group, som jag skrivit om tidigare. En blandning mellan nycirkus, konst-performance, rockkonsert och pantomin. Uppblandade med en del tänkvärdheter om livet och hur vi människor kommunicerar med varandra.
Och avslutat med bra middag på bra kinakrog i Soho.
En bra dag i min favoritstad. Fast delar av tunnelbanan stod stilla.
0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.