Feedback-loopar

Just hemma från den första av veckans 6 st olika student-firande… Hoppas all kommer att vara fortsatt lika entusiastiska inför framtidens uppgifter.

Funderar över vad som kommer att hända om vi får ett klimat med den typ av värme som vi haft de senaste dagarna. Det kommer att betyda att fler och fler arbetsplatser och bostäder kommer att vilja installera luftkonditionering. Vilket kommer att öka energiförbrukningen, vilket ger ökade koldioxidutsläpp….

På samma sätt med bilarna. Istället för att promenera så kommer man i ökad grad att vilja åka i (luftkonditionerad) bil.

I nya numret av Fokus läser vi att även i Kina har man börjat förstå att utsläppen från hypertillväxten i landet medverkar till klimatproblem som ger sådana effekter i Kinas tillväxtzon kring Pärlflodsdeltat (där bl a Hongkong, Shenzhen och Dongguan ligger) att tillväxten hotas.

Orsak och verkan.

Försöker själv i det lilla att starta någon sorts positiva feed-back-loopar. Intresset för svenska lösningar inom hållbar stadsutveckling blir allt större. I morgon skall jag träffa folk från Toronto och berätta om vad vi kan göra för att åstadkomma ett hållbart transportsystem. Och har just mailat med Santiago i Chile som tycks ha totalt havererat sitt stora TRANSANTIAGO-projekt och behöver hjälp. Och på lördag åker jag till Washington för att prata om hållbara transportsystem för transportministeriet där.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.