Columbus bor inte här längre

Vi hyrde bil idag och körde över ön västerut till staden Calvi. Vägarna var helt ok om man höll sig till de största. Fransmännen har betydligt mindre bilar än vi, det flesta är små Peugeuot eller Renault. Men blir ofta lite irriterade när man håller hastigheten. Det är nämligen svårt att köra förbi på de slingriga vägarna.

Calvi är en vacker stad med en marina med både normala båtar och gigantiska motorbåtar av modell mindre färja. Som en mindre variant av Nice. En hygglig bilfrihet i gamla stadskärnan, men uppe i Bastionen körde några av Främlingslegionens bilar som dårar. För Främlingslegionen finns kvar här. Och eventuellt föddes Christoffer Columbus i denna lilla medelhavspärla.

Återvänder gärna hit igen.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.