SUV- pogromer och dansbandsmusik

Tillbaka i Lund läser jag om ett gäng aktivister i Stockholm har börjat terrorisera SUV-ägare genom att släppa ut luften ur däcken. De använder stridsropet ”Din stadsjeep dödar” och kallar sig Asfaltsdjungelns indianer. De agerar nattetid: ”Vi har släppt ut luften ur ett eller flera däck på din stadsjeep. Ta det inte personligt. Det är din stadsjeep vi inte gillar.”

Nästan ingen behöver en SUV. Men med denna typ av agerande vinner miljörörelsen inga segrar. Att självvalda domare dömer ut straffen påminner om fascistiska och kommunistiska metoder från 1930-talet.

Vi måste naturligtvis hitta sätt att styra bort från extremt bränsleslukande bilar som SUV:ar. Men inte på detta sätt.

Jag har aldrig varit förtjust i dansbandsmusik. Har aldrig förstått varför man måste förenkla och vattna ur musiken för att man skall kunna dansa till den. Men, att som P4 tycks ha gjort, förbjuda den, påminner också om den statsreglerade radio som fanns i östtyskland och andra sovjetstyrda länder.

”Jag hatar din musik men jag är beredd att gå i döden för att du skall få framföra den” – typ.

Varken SUV:ar eller dansbandsmusik är saker vi inte kan leva utan. Men låt oss hitta vettiga sätt att argumentera, diskutera och påverka dessa företeelser, utan att förfalla till odemokratiska metoder.

Länk:

Sydsvenskan om SUV:arna

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.