Vänd på steken

I min mail har jag fått inbjudan till en konferens som arangeras av Svenska Kommunal-Tekniska Föreningen den 2-4 oktober i år, på temat: ”Klimatförändringens beydelse för samhällsbyggnadsprocessen”.

Jo jag förstår, och tycker det är viktigt, att man måste bygga vallar, inte bygga hus för nära hav och sjöar osv.

Men i min värld hade det varit mycket viktigare med en konferens med namnet ”Samhällsbyggnadsprocessens betydelse för klimatförändringen”.

Där finns det massor att göra. Att lokalisera på ett sätt som minskar resbehovet, att tänka i tillgänglighet istället för rörlighet, att bygga nollenergihus osv måste vara nummer ett. Men på något sätt så känns det tydligen lättare att bygga vallar än att försöka åtgärda problemet….

(Jo jag ser att programmet innehåller enstaka föredrag i denna rikting, men 90% handlar om att åtgärda symptomen).

Länk:

Programmet

1 kommentar
  1. Joanna
    Joanna says:

    Ett lustigt (om man har galghumor) exempel på detta resonemang: det är möte med trafikverkens planerare någon gång våren 2007. Klimatfrågan dryftas. En av trafikverkarna säger bekymrat: ”Men tänk om vi får en massa klimatflyktingar då…” (jag hinner tänka att nu, nu, ramlar poletten ner om att klimatfrågan är av stor betydelse…) ”… då behöver vi ju mycket mer infrastruktur för att klara transporterna!” Ridå.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.