Visst kan man ändra ett beslut

Den 8 augusti skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Lägg ner Bromma 2011”. Det gäller fortfarande.

Så här skrev jag: ”Fel tänkt. Om man skall flyga så behöver man inte göra det från flygplatser belägna inne i städerna. Eftersom flygsträckan är lång (det enda vettiga skälet att flyga) så spelar det mindre roll att man får åka lite längre från centrum. Och med lösningar som Arlanda Express tar det nästan inte längre tid från centralen till Arlanda än med taxi till Bromma.”

Att som man nu beslutat ge Bromma tillstånd att driva flygtrafik fram till 2038 är ett väldigt omodernt beslut. Att konstruera beslutet så att det inte kan sägas upp är naturligtvis nonsens. Alla beslut kan omprövas. Gissa vad som händer om ett flygplan trillar ner bland husen runt omkring?

Mitt ställningstagande handlar i detta fall inte så mycket om flygets allmänna problem med koldioxiutsläpp, utan det handlar mer om miljön i närområdet, för de boende som ständigt störs av flygtrafiken, och drabbas av emissionerna.

Flygplatser skall inte ligga inne i städer!

Idag har jag föreläst på en internationell masterskurs på LUMES (Lund University International Master’s Programme in Environmental Studies and Sustainability Science). Alltid lika intressant att diskutera med internationella studenter och bli tvungen att slipa på sina argument.

Någon skulle behövt ha slipat på sina argument mer inför beslutet om att ha kvar Bromma efter 2011.

Länkar:

DN om beslutet
Mitt blogginlägg 8 aug, med 9 kommentarer

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.