Brinnande akutläge i San Diego

Sitter på ett hotellrum i Malmö! Har suttit hela dan i möte om framtidens hållbara transportsystem, med ett 40-tal forskare verksamma i TransportMistra – det program som vi på Trivector leder. Forskarna i de olika delprogrammen har berättat för varandra om sina olika delprojekt. Det har handlat om biobränslen, fysisk planering, beslutsfattande os. I kväll har vi haft chokladprovning på Chokladfabriken. Eftersom vi startar tidigt i morgon bitti var det ingen mening med att åka fram och tillbaka till Lund.

Får just ett mail från min vän Eric Schreffler i San Diego. Han har evakuerats idag från sitt hem, tillsammans med 300.000 andra San Diego-bor. De har flyttat till han mammas hus som ligger närmare centrum och havet, och de har också erbjudit en annan familj att bo där.

De fick en halv timma på sig att packa kl 6 i morse. Men som Eric skriver: ”Very strange to pack your life in 30 minutes, but beyond kids, the dogand some photos (and PC hard drives) what is that important.”

Hoppas allt går bra därborta. Tydligen är det torrare än nånsin i hela södra Kalifornien, och man misstänker att klimatförändringarna spelar in. Det börjar bli allt mer bråttom, inte bara i Kalifornien.

I vårt forskningsprojekt diskuterar vi nu hur projektet skall kunna utvecklas för de nästa 4 åren. Vi måste nu försöka anpassa oss till den verklighet som tycks ropa på snabb hjälp….

Länk:

DN om bränderna i Kalifornien

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.