Kvinnobussar – hoppas vi slipper dem i Sverige

I Mexico City har kollektivtrafikföretaget nu börjat köra särskilda bussar och tunnebanevagnar enbart för kvinnor. Man gör detta på grund av sexuella trakasserier, speciellt tittande och tafsande. ”Man kan gå tunnelbanan oskuld och komma ut gravid” säger en kvinnlig resenär.

Enligt AP har könssegregerade bussar funnits i åratal i Indien, Brasilien, Japan och andra länder. Man skulle ju önska att man kunde hitta andra vägar att lösa problemet. Det ligger naturligtvis på ett annat plan, att kvinnorna inte är i närheten av jämställda i dessa länder.

Låt oss hoppas vi slipper denna typ av bussar i Sverige.

Länkar:
AP om kvinnobussarna
GRIST om kvinnobussarna

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.