Lokalt öl och studenter med många bilar

Här i Leuven cyklar man ungefär som i Lund. Staden är ungefär lika stor, ungefär lika gammal och har ungefär lika många studenter. Men man har godare öl – från mitt hotellförnster ser jag rakt över gatan till fabriken där man gör Stellla Artois.

Fast i går kväll smakade jag ett annat gott lokalt öl – från en mindre ort ett par mil bort, Hoegaarden. En halv liter i gigantiskt glas kostade 3,5 Euro. Support your local beer manufacturer.

I eftermiddag satt jag och lyssnade på en tjej från Lituaen som pratade om trafiksituationen i staden Sicuiua. En annan universitetsstad med ca 100.000 invånare. Litauen har högre bilinnehav per person än Sverige, och i denna stad har man stora problem med biltrafiken i centrum. Mycket beror på att alla studenter kör bil! Om man inte har bil är man ingen – och ingen cyklar. Det måste betyda att bara de med rika föräldrar går på universitetet.

Hur löser man detta problem?

2 kommentarer
 1. Joel
  Joel says:

  Belgarna är i mitt tycke oslagbara på öl och det finns ju en uppsjö små lokala bryggerier så jag är allt lite avundsjuk på dig, Christer. Mina favoriter är nog de lite mer kända Duvel och Chimey trippel. Fast i sommar drack jag ändå den bästa, De Koninck (eller liknande) men det var på bryggeriet i Antwerpen så det var nog inramningen som gjorde jobbet.

  Men de starka belgiska ölen får vänta en stund för min del för i torsdags blev jag tvilling pappa! :)

  Joel Edding

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.