Minns du förra sommaren?

Idag på väg hem från jobbet såg jag SAS nya kampanj. Och visst minns vi den regniga sommaren förra året. Och visst vill vi fly från sådana somrar.

Undrar om SAS är så medvetna som det kan verka: Om vi flyger mer ökar koldioxidutsläppen (redan nu svarar turismen för ca 10 % av de svenska utsläppen), och klimatförändringarna ger regnigare somrar i Sverige, vilket gör att vi måste åka på ännu fler semestrar till Medelhavet, osv.

Hållbar turism kommer inte att bli lätt. Vill vi behålla det resande vi har idag måste vi göra stora insatser inom andra områden för att minska utsläppen drastiskt, enl KTH-forskaren Jonas Åkerman. Koldioxidlagring, som ju ännu bara existerar i enstaka testversioner, och minskad bilkörning är några sådana.

I morgon skall jag hålla föredrag för företagsledare i Skåne hur företag kan minska sina utsläpp från transporterna. Det är i samband med det sk Venuppropet bland skånska företagare att göra något åt sina utsläpp. Idén kom upp under ett seminarium på Ven under den regniga sommaren 2007.

Länk: Venuppropet

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.