Hajar och cykelbyxor

Vårt möte i EU-projektet MAX gick perfekt. Sen gick vi till konferensen ECOMM 2008, och avnjöt en ganska halvkass eftermiddag. Bara sessioner i plenum. Med ett proffsnyhetsankare från Channel 4 som skulle hålla samman detb hela. Men han lät alla prata för länge så det blev inte mycket tid till diskussion.

När jag hade samma roll på ECOMM 2007 i Lund i fjol var jag benhård på att folk skulle hålla tiderna. För jag vet hur trist det är att komma in i slutet av en session och ha lite tid kvar…

Några saker fick jag med mig:

  1. Fetman i Europa kostar 60 miljarder Euro per år.
  2. Alla samhällsektorer i Storbrittanien utom transporter har minskat sina koldioxidutsläpp med 10 % sen 1990. Utom transporterna – som ökat dem med 12 %.
  3. Vi måste satsa både på teknisk utveckling – och beteende förändringar om vi skall klara klimatmålen. (Jag tjatar ständigt om detta – och det är bra ju fler forskare som bekräftar det)

Ja det var i stort det allt för denna eftermiddag. En trevlig reception på London Aquarium avslutade dagen. London Aquarium är inrymt i byggnaden snett emot Parlamentet, på andra sidan Themsen alldeles vid jättepariserhjulet London Eye. Jag kommer ihåg när denna jättebyggnad inhyste Greater London Council, som Thatcher skrotade i mitten på 80-talet. Vi var där på cykelkonferens – och den gången hölls receptionen i en stor sal ovan på nuvarande akvarium. Man kom in genom dörren, lämnade sitt inbjudningskort med namn och titel till en man i frack som ropade ut vem man var, och sen fick man gå fram och skaka hand med borgmästaren. Och på denna konferens var hälften forskare och hälften cyklistaktivister med cykelbyxor etc. Snacka om stil-krockar…

Nedan ser ni konferensdeltagare från Vägverket och Trivector, och en Tigerhaj. Hajen överst.

Efter det käkade vi middag på en kanonbra turkisk restaurang med namn Ev vid Waterloo station.

Godnatt.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.