Att minska med 122%

På vägen hem igår hittade jag nyheten om att Stockholm Environment Institute presenterat modellen Greenhouse Development Rights, ett sätt att på ett jämlikt och rättvist sätt fördela de koldioxidminskningar som krävs mellan den västländerna och utvecklingsländerna. USA skall då stå för 33%, Europa för 27% och Kina för 5,5%. Modellen bygger på att utvecklingsländerns skall tillåtas utvecklas, och västvärlden måste då stå för proportionerligt större minskningar.

Men det är bråttom, mycket bråttom. Fram till 2020 måste Sverige t ex minska sina koldioxidutsläpp med 122%. Detta betyder att vi måste göra dessa minskningar till stor del genom att hjälpa utvecklingsländerna minska sina utsläpp.

Så här skriver SEI: ”Vi måste snabbt styra in på en kraftig omvandling – global i omfattning och radikal i räckvidd. Det kräver inget mindre än mobilisering för katastrof.”


Länkar:
DN om Greenhouse Development Rights
Sammanfattning av rapporten
Pressmeddelande från SEI

1 kommentar
  1. Anders O
    Anders O says:

    Släpp det där med koldioxiden! Det är ju inte bevisat att koldioxid orsakar uppvärmningen. Även du tycks ha gått på historiens största bluff.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.