Gott Nytt år

Maten på den italienska restaurangen var mycket bra – och löjligt överprissatt denna kväll – och vi hittade ett vin från vingården Stick (i Yarra Valley och som vi besökte för en vecka sedan, se blogginlägget då), en Pinot Noir som passade bra till.

När vi ätit färdigt gick vi ut och beblandade oss med med de ca 1,5 miljoner! människor som beräknades vara på plats i Sydneys hamn. Det var trångt, mycket trångt, och det var svårt att hitta en bra plats att följa fyrverkerierna.

Men trots att vi inte stod så bra till kan jag konstatera att jag aldrig sett ett fyrverkeri som varit i närheten av detta. Helt otroligt – och sen var allt smällande över. Det är inte tillåtet för privatpersoner att ha fyrverkeripjäser. När får vi samma smarta lösning i Sverige?

Vi sov länge idag, gick på Museum of Contemporary Art, och såg en mycket bra utställning av nigerianen Yinka Shonibare. Fantastiska installationer, tavlor och foton som kretsar kring kolonisationen.

Sen tog vi färjan till Manly Beach, precis som flera tusen andra. Stranden var fullpackad med folk. Det blåste en hel del och man fick bara bada inom en llten väl övervakad sträcka. Badvakterna föste in folk på denna lilla sträcka. Kul i alla fall att ha sett en av Sydneys två stora stränder, den andra är Bondi.

Tillbaka i stan besökte vi Utzons skapelse, operahuset. Finns det något mer känt hus på jorden? Jag har fotograferat det ut alla tänkbara vinklar nu och det är vackert ur alla.

I kväll gick vi på Sydney akvarium och kollade in hajarna. Hoppas vi inte träffar några sådana på Stora Barriärrevet om några dagar….

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.