Som man bäddar får man (inte) ligga

Jag har under många år lobbat, diskuterat och propagerat för att det är smart att ta nattåget. Jag har själv under de senaste 5-7 åren rest otaliga gånger med nattåget från Lund till Stockholm. Och jag har kunnat boka detta bara några dagar före resan.

Sedan ett halvt år tillbaka är tågen nästan alltid fulla – om man vill åka med egen dusch och toalett. Nu måste man vara ute nästan 14 dagar i förväg för att få plats. Och vill man boka de bästa platserna, mitt i vagnen, räcker inte ens det ibland.

Nästan så jag ångrar att jag lobbat så hårt…

Skämt åsido kunde ju SJ stoppa in fler vagnar? Eller kanske Veolia kan börja köra också? Nattåget är ju numera avreglerat!

3 kommentarer
 1. Erik Sandblom
  Erik Sandblom says:

  Visst är det effektivt att resa i sömnen!

  Till sommaren ska nattåget förlängas till Köpenhamn. Tåget delas i Hässleholm. Båda tåghalvorna stannar i Lund. Ena halvan passerar Malmö och går direkt till Köpenhamn medan den andra terminerar i Malmö.

  Det bör alltså bli fler vagnar till och från Lund!

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.