Den ljusnande framtid……

Har nu ägnat fem dagar åt sonens studentfirande. Fredag åt fix och hopsamlande, lördag och söndag, tältuppsättning och fortsatt fix, måndag själva festen och tisdag nedplockning och städning. Och det blev lyckat – sammanlagt 125 personer kom och firade, från kl fem till två på natten.

Hampus är lika mycket miljömupp som jag, så vi försökte fixa så mycket som möjligt på hållbart sätt. Och eftersom vi gillar att då och då fixa stora fester är vi ganska förberedda. Vi samäger ett stort partytält, vi har efterhand köpt billiga porslinstallrikar och glas på IKEA, och vi kompletterade med inköp av bestick på loppmarknader och Erikshjälpen. Inga engångsartiklar alltså.

Maten keijtrade vi delvis från en lokal leverantör, och fixade delvis själv. I första hand råvaror som inte rest så långt. Undantaget var det kilo sockerärtor från Kenya som vi hade i den franska potatissalladen (som jag skrivit om tidigare).

Hemfärden skulle inte gå i nån sportbil med stor motor. Men en släkting äger en knallröd CV2:a med avtagbart tak, så den gick bra.

Kvällen blev lyckad bland annat tack vare bandet som spelade, med Hampus gamle klass- och bandkompis Ale Sjöström, som redan nu som 18-åring säkert är en av Sveriges 10 bästa basister. Och Rasmus Blixt på trummor, brilliant även han, och så Henrik Hanström, gitarr. Henrik är en gudbenådad gitarrist, som är en väl förborgad hemlighet.

Och i går tisdag lyckades hustrun och jag klämma in ett restaurangbesök för att fira vårt silverbröllop. Tala om hållbarhet!

Läser med glädje idag att miljöministern kritiserat Vattenfalls ägande av kolkraft ute i Europa. Inte en dag för tidigt. Har själv skrivit om detta 11 gånger sedan 2007…

Länkar:

Ekot om Vattenfall
DN om Vattenfall
DN om Vattenfall 2

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.