Den sjätte friheten

Den sjätte friheten är att slippa vara kulturhuvudstad.

Lund blev inte kulturhuvudstad 2014. Jag har inte trott på det någon gång sen jag hörde temat: Den femte friheten. Hur många kan EU:s fyra friheter? På EU-upplysningen kan jag slå upp att det är: fri rörlighet för varor, tjänster, kapital och personer mellan medlemsländerna. Men den femte då, som Lund ville införa? Har inte fått in den i huvudet. Och inte juryn heller tydligen.

För akademiskt. Umeå plockade fram samerna – och så var det hemma. Kunde vi lånat in några danskar?

Laddar inför resten av veckan: i kväll paneldebatt om hållbar stadsutveckling på arkitekturfilmsfestivalen i Lund. Direkt till nattåget till Stockholm. I morgon bitti föredrag om hållbara trafikstrategier i Huddinge. Pendeltåget tillbaka till vårt Stockholmskontor. Intervju med SVT:s ”Ställ om”och interna möten. Tåget till Linköping. Sova. Föredrag där fredag morgon på en internationell konferens ”Sustainable urban growth – from within”. Tåget tillbaka till Stockholm. Styrelsemöte med Trafiktekniska föreningen. Tåget hem… Trött?

1 kommentar
  1. citydweller
    citydweller says:

    Som lundabo i exil tycker jag att det är hur bra som helst att Övre Norrland och samerna får ta hand om kulturhuvudstadsåret.

    Det finns säkert bättre och viktigare saker att koncentrera sig på i Lund.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.