Julfritt igen

Så var julen över för den här gången. Kan inte påstå att jag saknar den. Har svårt för konsumtionshysterin, men det är svårt att undvika att påverkas.

På annandagen var vi Moderna Museets invigning av filialen i Malmö. Trevligt att det gamla elverket vaknat till liv igen efter att Rooseum klappade igen för ganska många år sedan. Roligast var nog utsällningen med konsten från 60-talet: Öjvind Fahlström, Raushenbergs bildäcksget, Warhol, osv. Men Luc Tuymans bleksiktiga tavlor var fina de också, men hade svårt att beröra, i den stora turbinhallen.

Var uppe på kontoret idag och kollade läget, två personer som jobbade.

Så här har jag upplevt julen:

Godaste maten: Grönkål

Bästa julskivan: Bob Dylans nya ”Christmas in the heart”. Fullständig osannolik, men ändå så bra. Finns inte på Spotify så den fick inköpas på Itunes. Och en av de roligaste låtarna finns som video på Youtube: Must be Santa. Det är knappt man tror det är sant – precis som tomten. Pengarna från skivans intäkter skall gå till välgörenhet.

Årets julklapp: Berlosconis smäll på käften.

Årets spel: Boxning på Wii (fast Beatles Rockband imponerar stort med all memorabilia inbyggt spelet)

Bästa skivboxen: Tystnaden smyger som en katt, Olle Adolphsson

Årets julsaknad: Förra årets jul i Australien. Synd att det ligger så många kilo koldioxid borta.

Bästa trafik och miljöjulsången: Linnea Viklund, tidigare på Trivector, och nu på Västerås kommun, är en snidare på att skriva texter. Denna knåpade hon ihop på min uppmaning den 15 dec. En definitiv vinnare på melodin Det strålar en stjärna! Grattis!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.