Hackad blogg och ny elbilspool

Jo, jag fanns också med på Bloggtoppen som blev hackad. Och nu ligger mitt lösenord ute till allmän beskådan.  Minst fem år sen jag registrerade mej, och har helt glömt bort att den fanns. Nåja, lösenordet är bytt, så det är ingen idé att du provar att logga in.

Bloggposten om de vita elbilarna i Amsterdam har väckt visst intresse bl a på Facebook och Twitter. Och just nu trillar det in nyheter om att den 24 november så startar ett nytt elbilssystem i Amsterdam med stora likheter med Witkar.

Det är Daimler som inför sitt Car2Go-koncept med 300 tvåsitsiga Smart-elbilar som man kan hyra per minut, precis som Witkar. Amsterdam blir fjärde staden med Car2Go-bilpool, men den första med elbilar. Det finns redan nu 250 laddställen, och i slutet av 2012 skall det finnas 1000 st.

Elbilarna får inte lämna staden. Batterierna är idag så pass bra att man inte behöver lämna bilen vid laddstället varje gång, som med Witkar. Men om om batteriet har mindre än 20 procent kapacitet kvar så får man anvisning via navigeringssystemet om var närmaste laddstation finns.

Det kommer att kosta 10 euro att gå med i systemet. Sen är kostnaden 29 cent per minut, 12.90 euro per timme och 39 euro för ett dygn.

Skall bli intressant att följa vad ett system som detta gör med bilanvändningen i Amsterdam. Ökar eller minskar den?

Och bilarna ser ut att vara vita den här gången också. Men inte gratis, som Witkar var när du var medlem.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.